Naar homepage

22 april 2020

Verplaatsing LekkerSlim!-quiz naar 2021

Helaas voor alle Rotterdamse basisscholen die zich hebben opgegeven, of dat nog van plan waren, voor de leukste en spannendste quiz van het jaar.

Advies RIVM

Initiatiefnemers van de LekkerSlim!-quiz, de gemeente Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam, volgen de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op. Op basis daarvan is besloten om de LekkerSlim!-quiz dit jaar te annuleren en te focussen op een nieuwe quiz in schooljaar 2021.

Inschrijvingen 2020 en 2021

Docenten die hun klas al hadden ingeschreven voor de quiz in 2020 kunnen met die inschrijving in het nieuwe schooljaar automatisch weer meedoen. Zodra de quiz van start gaat in het voorjaar van 2021, krijgen de docenten per e-mail een seintje. Nog niet ingeschreven? Geen zorgen. Alle Rotterdamse basisscholen ontvangen een e-mail om in 2021 alsnog mee te doen.

LekkerSlim!-quiz

De LekkerSlim!-quiz snijdt op een vrolijke manier grote Rotterdamse thema’s aan bij leerlingen en geeft aandacht aan de uitblinkers in kennis. De quiz bestaat uit meerkeuzevragen en is leuk voor de hele klas, makkelijk in te passen in de lessen en nog leerzaam ook. Zo stimuleert de quiz op een laagdrempelige manier de ‘kennishonger’ van de leerlingen. De twee leerlingen met de hoogste score maken kans op een plek in de superspannende finale die plaatsvindt in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. De winnaars van de LekkerSlim!-quiz dragen een jaar lang de titel ‘Slimste klas van Rotterdam’ én winnen een hoofdprijs voor de hele klas. De organisatie, de gemeente Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam, kijkt uit naar de volgende editie in 2021.

;

Volgend artikel

22 april 2020

Groep 8 van de Prins Alexanderschool ‘Slimste klas van Rotterdam 2019’