Naar homepage

06 augustus 2018

Nieuwe Park Rozenburgschool groep 8C is ‘Slimste klas van Rotterdam 2018'!

De winnaars zijn bekend! Bekijk hier de aftermovie van de LekkerSlim!-quiz 2018.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van Rotterdamse basisscholen speelden de afgelopen weken in de klas al de voorronde van de LekkerSlim!-quiz. De twee leerlingen van de 20 klassen die de quiz het beste hebben gemaakt streden afgelopen donderdag 28 juni om de titel ‘Slimste klas van Rotterdam 2018’ tijdens The Final in Ahoy Rotterdam, een groot Rotterdams schoolsport-evenement voor leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Slim én fit
Met de toevoeging van de kennisquiz aan de The Final kreeg slim zijn, naast talent in sport, hier ook een podium. De finalisten speelden onder toeziend oog van een groot publiek van leerlingen, begeleiders en ouders vier thema rondes; ‘Wij zijn Rotterdammers’, ‘Geschiedenis’, ‘Lekker Slim!’ en ‘Gezondheid, sport & vrije tijd’. Omdat wij de combinatie wilde maken tussen fit én slim zijn, waren de speelvakken groots opgezet en draaide het niet alleen om kennis maar waren tactiek, snelheid en teamwork ook essentieel om de felbegeerde hoofdprijs binnen te halen.

De slimste klas van Rotterdam 2018
Valentijn Moetwil en Finnian de Boer van groep 8 van de Eduard van Beinum school lagen even aan kop maar hebben in de spannende slotfinale alsnog verloren van de fanatieke jongens Ole Marree en Seydi Kahraman van de Nieuwe Park Rozenburgschool 8c. Groep 8 van OBS De Meridiaan werd derde. De finalisten mogen met de hele klas op Expeditie Robinson verzorgd door XL Adventure en dragen een jaar lang de titel ‘Slimste klas van Rotterdam 2018’.

Dit was het tweede jaar dat de LekkerSlim!-quiz werd gespeeld. Ook dit jaar werd de kennisquiz enthousiast door de leerlingen ontvangen en kunnen hopelijk alle leerlingen uit groep 7 en 8 van Rotterdamse basisscholen volgend jaar weer mee spelen. De LekkerSlim!-quiz werd ontwikkeld in opdracht van Gemeente Rotterdam en mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam.

;

Volgend artikel

06 augustus 2018

Let the games begin!