Naar homepage

26 maart 2018

De LekkerSlim!-quiz is terug!

Na een succesvolle pilot van de quiz vorig schoojaar in deelgebied Prins Alexander kunnen nu álle basisscholen in Rotterdam meedoen! Durven jullie te strijden tegen de andere winnaars? 

De LekkerSlim!-quiz heeft in het schooljaar van 2016-2017 als pilot gedraaid in het Rotterdamse deelgebied Prins-Alexander. Aangezien alle deelgenomen basisscholen hebben aangegeven een volgende editie weer mee te willen spelen hebben de Gemeente Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam besloten om in samenwerking met Het Sportbedrijf een tweede editie van de LekkerSlim!-quiz te organiseren, maar dan voor álle basisscholen in Rotterdam, groepen 7 en 8. Per klas maken twee winnaars kans door te gaan naar The Final op 28 juni 2018 in Ahoy Rotterdam. Daar draait het niet alleen om talenten in sporten als voetbal, streetdance, basketbal en tennis maar is er nu ook aandacht voor slim zijn. De finalisten spelen hier meerdere rondes. Hoe verder de teams komen, hoe moeilijker het wordt. De hele klas is uiteraard uitgenodigd om hun klasgenoten aan te moedigen. Na de finale heeft één klas de titel ‘Slimste klas van Rotterdam 2018’ veroverd én ze winnen een uitje voor de hele klas! 

The Final 2017

Vorig jaar werd een zinderende finale gespeeld tussen de Albert Plesmanschool en de Ds. J.J. Buskesschool. Na een nek-aan-nekrace sleepten Rachendry Nisia en Milan Naaktgeboren uit groep 7b van de Ds. J.J. Buskesschool de eerste prijs in de wacht, een middag met de hele klas naar Outdoor Valley. De tweede plaats ging naar Rebecca Brem en David van Persie Kok uit groep 8 van de Albert Plesmanschool. 

Ook willen we een kijkje gaan nemen bij één van de klassen tijdens het spelen van de quiz. Wil jij je klas hiervoor opgeven? Dat kan! Mail dan even naar lekkerslim@bibliotheek.rotterdam.nl mét het adres en de datum wanneer jullie gaan spelen.

Veel speelplezier! 

;